9.12.2017
Vanilkové rohlíčky
Suroviny:
- 200g masla
- 300g hl.múky
- 1ks vanilkového cukru
- 80g práškového cukru
- 180g mletých vlašských orechov
- 2ks žĺtok
- na obalovanie zmiešaný vanilkový a práškový cukor
Postup:
Cesto si pripravíme aspoň deň vopred, aby sa nám stihlo dobre rozležať. Všetky suroviny zmiešame dohromady a vypracujeme jeden kus cesta. Keď budeme ukladať do chladu alebo chladničky vložíme ho do zatváracieho sáčku alebo obalíme potravinárskou fóliou.
Na druhý deň cesto vyberieme aspoň 20 minút vopred než s ním začneme pracovať. Na pomúčenej pracovnej ploche si cesto vyvaľkáme aspoň na 1 CM. Ja používam na rohlíčky jednotnú formu na vykrajovanie ale dajú sa tiež pripraviť zvlášť pomocou rúk.
Celý plech strčíme do predhriatej rúry na 180°C podľa hrúbky zhruba na 10-12 minút. Ešte horúce rohlíčky vyválame v cukre, do ktorého sme pridali jeden sáčok vanilkového cukru. Uložíme do vianoc v uzatvorenej nádobe.
Dobrú chuť!