Vanilkové rohlíčky

Suroviny:

  • 200g masla
  • 300g hl.múky
  • 1ks vanilkového cukru
  • 80g práškového cukru
  • 180g mletých vlašských orechov
  • 2ks žĺtok
  • na obalovanie zmiešaný vanilkový a práškový cukor

Postup:

Cesto si pripravíme aspoň deň vopred, aby sa nám stihlo dobre rozležať. Všetky suroviny zmiešame dohromady a vypracujeme jeden kus cesta. Keď budeme ukladať do chladu alebo chladničky vložíme ho do zatváracieho sáčku alebo obalíme potravinárskou fóliou.

Na druhý deň cesto vyberieme aspoň 20 minút vopred než s ním začneme pracovať. Na pomúčenej pracovnej ploche si cesto vyvaľkáme aspoň na 1 CM. Ja používam na rohlíčky jednotnú formu na vykrajovanie ale dajú sa tiež pripraviť zvlášť pomocou rúk.

Celý plech strčíme do predhriatej rúry na 180°C  podľa hrúbky zhruba na 10-12 minút. Ešte horúce rohlíčky vyválame v cukre, do ktorého sme pridali jeden sáčok vanilkového cukru. Uložíme do vianoc v uzatvorenej nádobe.

Dobrú chuť!

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.