Zaváraná cvikla

Potrebujeme:

  • 6 kg cvikle,
  • 1PL anízu,
  • 1PL feniklu,
  • 1PL rasce,
  • 1PL celého čierneho korenia,
  • 1l octu,
  • 3l vody,
  • 500g cukru,
  • 1PL zavareného chrenu,
  • 100g soli,
  • 1PL klinčekov,
  • 1PL nového korenia

Postup: Cviklu dáme do veľkého hrnca aj zo šupkou a varíme do mäkka. Keď je uvarená, scedíme ju a ošúpeme. Vychladnutú a olúpanú cviklu pokrájame na menšie kúsky a naplníme týmito kúskami poháre na zaváranie. V druhom hrnci si pripravíme nálev. Zmiešame všetky suroviny aj s koreninami a privedieme do varu. Ešte horúcim nálevom zalejeme naplnené poháre s cviklou. Sterilizujeme v zaváracom hrnci na 120°C 20 minút.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.