23.10.2017
Zaváraná cvikla
Potrebujeme:
- 6 kg cvikle,
- 1PL anízu,
- 1PL feniklu,
- 1PL rasce,
- 1PL celého čierneho korenia,
- 1l octu,
- 3l vody,
- 500g cukru,
- 1PL zavareného chrenu,
- 100g soli,
- 1PL klinčekov,
- 1PL nového korenia
Postup: Cviklu dáme do veľkého hrnca aj zo šupkou a varíme do mäkka. Keď je uvarená, scedíme ju a ošúpeme. Vychladnutú a olúpanú cviklu pokrájame na menšie kúsky a naplníme týmito kúskami poháre na zaváranie. V druhom hrnci si pripravíme nálev. Zmiešame všetky suroviny aj s koreninami a privedieme do varu. Ešte horúcim nálevom zalejeme naplnené poháre s cviklou. Sterilizujeme v zaváracom hrnci na 120°C 20 minút.