5.5.2020
Zeleninová omeleta
Na dve porcie potrebujeme:
- 3ks vajec,
- 250ml sójového mlieka,
- 80g kápie,
- 100g cibule,
- 250g šampiňónov,
- 150g špenátových listov,
- granulovaný cesnak,
- soľ,
- 1PL talianskeho korenia (kopcom),
- olivový olej.
Postup:
Šampiňóny pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu takisto ošúpeme a pokrájame na mesiačiky a takisto to spravíme aj s kápiou. Na troške olivového oleja opražíme šampiňóny s cibuľou a kápiou. Ale musíme dať pozor aby zelenina bola dostatočne mäkká na jedenie ale zároveň nerozvarená a chrumkavá. Potom pridáme špenátové listy. Podusíme 2-3 minúty a zalejeme vaječnou zmesou. Tu pripravíme tak, že vajcia rozšľaháme spolu s mliekom a pridáme soľ, cesnak a korenie. Plameň stíšime na minimum a prikryjeme pokrievkou. Varíme pokiaľ nám vajcia nestvrdnú. Dobrú chuť.