Zeleninová omeleta

Na dve porcie potrebujeme:

  • 3ks vajec,
  • 250ml sójového mlieka,
  • 80g kápie,
  • 100g cibule,
  • 250g šampiňónov,
  • 150g špenátových listov,
  • granulovaný cesnak,
  • soľ,
  • 1PL talianskeho korenia (kopcom),
  • olivový olej.

Postup:
Šampiňóny pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu takisto ošúpeme a pokrájame na mesiačiky a takisto to spravíme aj s kápiou. Na troške olivového oleja opražíme šampiňóny s cibuľou a kápiou. Ale musíme dať pozor aby zelenina bola dostatočne mäkká na jedenie ale zároveň nerozvarená a chrumkavá. Potom pridáme špenátové listy. Podusíme 2-3 minúty a zalejeme vaječnou zmesou. Tu pripravíme tak, že vajcia rozšľaháme spolu s mliekom a pridáme soľ, cesnak a korenie. Plameň stíšime na minimum a prikryjeme pokrievkou. Varíme pokiaľ nám vajcia nestvrdnú. Dobrú chuť.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.