12.11.2016
Živánska
Potrebujeme:
- 500g bravčové krkovičky,
- 1kg zemiakov,
- 2 veľké cibule,
- 2 stružky cesnaku,
- 1 kapiu,
- 10ks cherry paradajok,
- 150g klobásky,
- 150g anglické slaniny,
- 4PL kečupu,
- 1 kyslá smotana,
- 1čl šalvie,
- 1čl rozmarínu,
- 1čl pišty,
- soľ a
- čierne korenie
Zemiaky si predvaríme do polomäkka – osušíme a pokrájame spolu aj s ostatnými surovinami (Foto 1.) Do kyslej smotany pridáme všetko korenie a zamiešame (Foto 2). Všetko zmiešame dokopy (foto 3) a prikryjeme alobalom. Pečieme na 200°C 60 minút. Potom alobal odkryjeme a pečieme ešte 30 minút.